Leapmotor Forum banner

T03 nowy użytkownik - kilka pytań

1 reading
1.7K views 6 replies 4 participants last post by  NiMoT03  
#1 ·
Cześć,
w zeszłym tygodniu odebrałem mojego nowego T03 od dealera.
Po pierwsze - jak na cenę/jakość stan jest niesamowity!

Ale mam kilka małych problemów/pytań:
1. Radio FM - czy istnieje opcja włączenia RDS?
2. Jakość dźwięku - w moim samochodzie jest bardzo słaba. Czy macie takie samo doświadczenie?
3. Czujnik ciśnienia w oponach (TPMS) - w moim samochodzie z przodu po lewej stronie jest problem. Mam ponad 200 km do dealera, więc nie jest to teraz super ważne, aby to naprawić. Ale może wiecie, jak zresetować/skalibrować ponownie czujniki

Z poważaniem
PJ

#3 ·
Gratulacje z powodu otrzymania T03 @pietrucha92! Witamy na forum! Myślę, że powinieneś być w stanie zresetować czujniki na ekranie systemu informacyjno-rozrywkowego. Czy to Twój pierwszy EV?
To jest mój pierwszy EV :)
O systemie informacyjno-rozrywkowym - nie mogę znaleźć tej opcji, dlatego pytam użytkowników z większym doświadczeniem.

#4 ·
Cześć,
w zeszłym tygodniu odebrałem mojego nowego T03 od dealera.
Po pierwsze - za cenę/jakość stan jest niesamowity!

Ale mam kilka małych problemów/pytań:
1. Radio FM - czy istnieje opcja włączenia RDS?
2. Jakość dźwięku - w moim samochodzie jest bardzo słaba. Czy masz takie samo doświadczenie?
3. Czujnik ciśnienia w oponach (TPMS) - w moim samochodzie z przodu po lewej stronie jest problem. Mam ponad 200 km do dealera, więc nie jest to teraz super ważne, aby to poprawić. Ale może wiesz, jak zresetować/skalibrować ponownie czujniki

Z poważaniem
PJ
Cześć Pietrucha 92,

1. Radio FM: w tej chwili nie ma opcji włączenia RDS, co byłoby bardzo przydatne. Czytałem w Internecie, że być może w przyszłości będzie dostępna aktualizacja oprogramowania, ale tylko z nowym sprzętem.

2. Jakość dźwięku: tak, jest bardzo słaba, poprawiłem ją trochę za pomocą kilku ustawień tonów, załączam obrazek, aby to wyjaśnić. Należy pamiętać, że najlepszy sprzęt, taki jak wzmacniacz mocy lub subwoofer, wymaga znacznie więcej energii z akumulatora, co ogranicza zasięg.

3. Czujnik ciśnienia w oponach: przykro mi, ale nie wiem. Może zresetowaniem samochodu w "Konserwacji". Z strony "Zdrowie" uważam, że nic nie możesz zrobić.

Z poważaniem
Ciao

Attachments

#5 ·
Witaj Pietrucha 92,

1. Radio FM: w tej chwili nie ma opcji włączenia RDS, co byłoby bardzo przydatne. Czytałem w Internecie, że być może w przyszłości będzie dostępna aktualizacja oprogramowania, ale tylko z nowym sprzętem.

2. Jakość dźwięku: tak, jest bardzo słaba, poprawiłem ją trochę za pomocą niektórych ustawień tonów, załączam obrazek do wyjaśnienia. Należy pamiętać, że najlepszy sprzęt, taki jak wzmacniacz mocy lub subwoofer, potrzebuje znacznie więcej energii z akumulatora, co ogranicza zasięg.

3. Czujnik ciśnienia w oponach: przykro mi, ale nie wiem. Może po zresetowaniu samochodu w "Konserwacji". Z poziomu strony "Zdrowie" uważam, że nic nie można zrobić.

Z poważaniem
Ciao
Dzięki za radę!
O dźwięku - wprowadzam zmiany z niskim/wysokim tonem, ale jakość dźwięku wciąż odbiega od dobrej.
W ciągu najbliższych kilku dni spróbuję kupić markowe (JBL/Pioneer) głośniki dwudrożne i wymienić OEM.

O TPMS - reset z menu konserwacji nie rozwiązał problemu. Będę musiał udać się do serwisu dealera i najprawdopodobniej wymienić czujnik ciśnienia w tej oponie.