Leapmotor Forum banner

Problemy z farbą lub lakierem bezbarwnym?

194 views 1 reply 2 participants last post by  RiverMersey  
#1 ·
Cześć wszystkim,
Przyzwyczajam się już do samochodu... Jednak po umyciu stwierdziłem, że pewne ślady po owadach lub ptasich odchodach wydają się niemożliwe do usunięcia lub wypolerowania. Wygląda na to, że bezbarwna powłoka została nadgryziona?

Oto taka plama na moim zderzaku. Najpierw spróbowałem czystego środka czyszczącego GTechniq Citrus, który pozbył się resztek owadów. Widząc, że wciąż są ślady, spróbowałem wypolerować je nanosealantem i mikrofibrą, a następnie sięgnąłem po zwykły wosk żywiczny. Nadal nie schodzi, więc możliwe, że powłoka została uszkodzona?

Czy ktoś jeszcze ma ten problem i jeśli tak, czy udało się go rozwiązać? Uwaga - nie zapłaciłem za dodatkową ochronę lakieru itp., którą dealer zawsze próbuje sprzedać...

#2 ·
Mój T03 musiał być pierwszy na transporcie, ponieważ wygląda na to, że uderzał w drzewa, zanim został mi dostarczony!

Na szczęście nie było wgnieceń ani zadrapań i zdecydowałem się przyjąć samochód, ale nawet po umyciu wciąż widać ślady po gałęziach na masce.

Tak, to rozczarowujące, że nie jest idealny, ale używam go jako samochodu do codziennej jazdy - nie jako samochodu wystawowego.

Z czasem będę monitorował ten obszar pod kątem dalszych uszkodzeń, rdzy itp., ale na razie wydaje się być w porządku.

Ponownie, to nie jest idealne, ale prawdopodobnie będę go tylko raz w miesiącu puszczał przez myjnie automatyczne, teraz, gdy po raz pierwszy to wypróbowałem.